Waarom een smartwatchverzekering het overwegen waard is

Sinds de eerste Apple Watch het levenslicht zag in 2014, heeft de smartwatch razendsnel een grote populariteit bereikt. Jaarlijks worden er miljoenen apparaten verkocht, de waarde van de wearables-markt loopt in de miljarden en stijgt ieder jaar.

Net zoals met alle nieuwe technologieën groeit in het kielzog van de verkoopmarkt de reparatiemarkt gestaag mee. Ongelukken zitten nou eenmaal in een klein hoekje. Dit is bij de smartwatch niet anders. Wat wel anders is, is de verhouding reparatiekosten/nieuwprijs. Die kan bij een smartwatch al snel oplopen tot 70%. Vergelijk dat bijvoorbeeld met een gemiddelde verhouding van 25% voor smartphones en het wordt duidelijk dat de smartwatch een risicovol product is. Grofweg gezegd: als je smartwatch stuk gaat, loont het vaak niet om het apparaat nog te laten repareren. Dat is geen fijne gedachte. Een smartwatchverzekering kan uitkomst bieden. Laten we eens kijken waarom.

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk kan in een oogwenk gebeuren. Die onfortuinlijke botsing met een deurpost of dat onbedoelde moment waarop je smartwatch uit je hand glipt en op de grond klettert. Wat dan? Een barst in het scherm kan niet alleen je humeur verpesten, maar ook je portemonnee raken. Een reparatie kan aanzienlijk duurder uitvallen dan je misschien verwacht. Met smartwatches die soms een flinke hap uit je budget nemen, kan een reparatie een flinke tegenvaller zijn.

Stel je voor dat je favoriete smartwatch beschadigd raakt. Je staat dan voor een lastige keuze: is het de moeite waard om het te laten repareren? Of moet je toch maar kijken naar een nieuw exemplaar? Een duivels dilemma. Het kan frustrerend zijn om te ontdekken dat de kosten van een reparatie vaak de aanschafprijs benaderen. In zo’n geval kan het prettig zijn wanneer je een smartwatchverzekering hebt afgesloten. Een verzekering is geen magisch schild dat ongelukken voorkomt, maar wel een stevige financiële paraplu voor wanneer het onverwachte gebeurt.

De wetenschap dat de financiële consequenties van schade of diefstal gedekt zijn, kan je precies die gemoedsrust bieden waar je naar op zoek bent. Het stelt je in staat zorgeloos van de mogelijkheden van je Apple Watch, Samsung Galaxy Watch of Fitbit te genieten. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren? Dan resulteert dit niet in fikse rekening voor reparatie of vervanging, maar in een snelle afhandeling van het probleem. Wel zo fijn toch!

Benieuwd naar de toekomst van de smartwatch? Lees dan hier snel verder.

Thijs van Dam

Mijn naam is Thijs. Ik schrijf voor Nowinsure over verzekeringen en alles wat daarbij komt kijken. Mijn doel is om het kiezen voor de juiste verzekering begrijpelijk, leuk en soms zelfs een beetje spannend te maken. Samen zorgen we ervoor dat jouw apparaten goed beschermd zijn.