Daarom ben je verzekerd:

 • Afsluiten tot 6 maanden na aankoop

 • Bij ons geen poliskosten

 • Tot 14 dagen bedenktijd

 • Maandelijks opzegbaar (minimale looptijd 3 maanden)

 • Achteraf betalen

 • Wereldwijde dekking

 • Zowel particulier als zakelijk afsluiten

Voorwaarden en verzekeringskaart:

Smartwatch verzekeren

Bereken je premie in ⏱️ 30 sec
Nee
Ja
Verzekeren vanaf

Premie incl. assurantiebelasting.

Een initiatief van harmony-logo

Daarom ben je verzekerd:

 • Afsluiten tot 6 maanden na aankoop

 • Bij ons geen poliskosten

 • Tot 14 dagen bedenktijd

 • Maandelijks opzegbaar (minimale looptijd 3 maanden)

 • Achteraf betalen

 • Wereldwijde dekking

 • Zowel particulier als zakelijk afsluiten

Voorwaarden en verzekeringskaart:

Hiervoor is je smartwatch straks verzekerd

Valschade
Bescherming tegen schade door vallen, zoals gebarsten schermen of kapotte onderdelen. Zelfs een kleine val kan aanzienlijke schade veroorzaken aan je smartwatch.
Stootschade
Dekking voor schade door stoten en vallen. Je smartwatch is beschermd tegen harde klappen die interne en externe schade kunnen veroorzaken.
Ongevalschade
Verzekerd tegen onverwachte ongevallen. Of het nu een val is of een botsing, je smartwatch is gedekt tegen alle onvoorziene gebeurtenissen.
Waterschade
Bescherming tegen waterschade door ongelukjes, zoals omgevallen drankjes of als je je smartwatch in het water laat vallen.
Defecten na de garantie
Dekking voor mechanische en elektronische defecten na afloop van de fabrieksgarantie. Je smartwatch blijft beschermd tegen storingen, zelfs na jaren van gebruik.
Schade door brand of bliksem
Je smartwatch is verzekerd tegen schade door brand en bliksem.
Schade door overspanning
Dekking voor schade door stroompieken en overspanning.
Schade door dieren
Bescherming tegen schade veroorzaakt door huisdieren of andere dieren.
Schade door eigen schuld
Verzekerd tegen schade door eigen schuld, zoals het per ongeluk laten vallen van je smartwatch of een drankje erop morsen.
Andere externe oorzaken
Dekking voor schade door externe oorzaken zoals extreme weersomstandigheden of ongelukken buiten je controle.
Diefstal / Beroving
Je smartwatch is verzekerd tegen diefstal en beroving, inclusief roof en inbraak uit afgesloten voertuigen.
Optioneel
 • Valschade
 • Stootschade
 • Ongevalschade
 • Waterschade
 • Defecten na de garantie
 • Schade door brand of bliksem
 • Schade door overspanning
 • Schade door dieren
 • Schade door eigen schuld
 • Andere externe oorzaken
 • Diefstal / Beroving
 • Optioneel
smartwatch-dekking

Smartwatch verzekeren bij Nowinsure

Smartwatches en activity trackers, zoals de populaire Apple Watch en Fitbit horloges, hebben de manier waarop we omgaan met activiteit en beweging flink veranderd. Voor velen is het tracken van de dagelijkse beweging zelfs een sport op zich geworden; een activiteit die niet is vastgelegd, had net zo goed niet plaats kunnen vinden. Daarmee passen de smartwatches binnen een bredere behoefte om ons dagelijks leven via data inzichtelijk te maken en waar mogelijk te verbeteren. En waar gebruik overgaat in gewenning, daar wordt het des te vervelender wanneer de apparaten waarop we vertrouwen het laten afweten. Bijvoorbeeld omdat je net nieuwe Apple Watch beschadigd is geraakt tijdens het sporten en nu niet meer goed werkt. In zo’n geval is een smartwatch verzekering van Nowinsure een uitkomst.

Waterschade, stootschade en andere beschadigingen: het zijn schades die regelmatig optreden bij de toch vaak kwetsbare smartwatches. Des te meer omdat de apparaatjes vaak intensief gebruikt worden. Zo is een Apple Watch, een van de populairdere smartwatches op de markt, een slim horloge én een digitale trainingspartner voor tal van sporten. Met zoveel gebruiksuren en verschillende toepassingen is een ongelukje niet ondenkbaar. Sterker nog, schade ontstaat vaak in een onbewaakt ogenblik maar kan een vervelende nasleep hebben. Zowel financieel, reparaties zijn vaak duur gezien de complexe technologie in de smartwatch, als vanwege het gemis in het dagelijkse gebruik. Nowinsure begrijpt hoe belangrijk het is om je smartwatch te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Daarom bieden we een speciale smartwatch verzekering met uitgebreide dekking voor verschillende situaties. Of je nu een Apple Watch, een Fitbit of een ander merk smartwatch hebt, we staan klaar om je te ondersteunen bij schade en ongelukken. Bovendien kun je kiezen voor aanvullende dekking bij diefstal zodat jouw smartwatch ook in het geval van diefstal verzekerd is. En er is meer!

Wanneer je je smartwatch bij Nowinsure verzekert, geniet je niet alleen van uitgebreide dekking, maar ook van een eenvoudig en gebruiksvriendelijk proces. Via ons klantenportaal kun je gemakkelijk schademeldingen indienen en de voortgang van je claim volgen. We streven ernaar om je snel en efficiënt te helpen, zodat je je smartwatch zo snel mogelijk weer kunt gebruiken.

smartwatch-schade

Smartwatch verzekeren of fabrieksgarantie?

Fabrikanten bieden meestal een beperkte garantie op hun smartwatches, maar deze dekt vaak alleen fabricagefouten gedurende een wettelijke periode van 2 jaar. Waterschade, stootschade en andere ongelukken vallen meestal niet onder de fabrieksgarantie. Het is als smartwatch-bezitter belangrijk je bewust te zijn van de beperkingen van de fabrieksgarantie zodat je kunt inschatten of aanvullende dekking voor jou interessant is.
Een smartwatch verzekering bij Nowinsure biedt uitgebreide dekking voor verschillende situaties, inclusief schade als gevolg van ongelukken, waterschade en stootschade. Het biedt een extra laag bescherming die verder gaat dan de fabrieksgarantie, waardoor gebruikers met meer gemoedsrust kunnen genieten van hun smartwatches in allerlei situaties. Bovendien hebben onze klanten met een smartwatch verzekering toegang tot een eenvoudig en gebruiksvriendelijk proces. In tegenstelling tot het omgaan met de fabrikant voor garantieclaims, kunnen klanten via het klantenportaal van Nowinsure gemakkelijk schademeldingen indienen en de voortgang van hun claim volgen. Dit bespaart tijd en moeite en stelt klanten in staat hun smartwatches sneller te laten repareren of vervangen bij schade.

Wat zijn de meest populaire smartwatches?

1. De Apple Watch: een icoon in de smartwatch-wereld
Net als de iPhone smartphones van Apple is ook de Apple Watch een van de meest populaire smartwatches op de markt. Het combineert functionaliteit, stijl en innovatieve functies, waaronder fitness-tracking en hartslagmonitoring. Doordat de Apple Watch via de iPhone moeiteloos binnen het Apple-ecosysteem past, is het een ideaal product voor consumenten die reeds andere Apple producten bezitten. Lees meer over de Apple Watch en de toekomst van de smartwatch.

2. Fitbit-horloges: perfect voor actieve gebruikers
Fitbit-horloges zijn geliefd bij sporters en fitnessliefhebbers vanwege hun uitstekende activiteitstracking en gezondheidsmonitoring. Met verschillende modellen en functies, zoals GPS en slaaptracking, zijn Fitbit-horloges een veelgebruikte keuze voor wie een gezonde levensstijl nastreeft en graag zijn of haar activiteiten bijhoudt.

3. Andere merken en modellen
Naast Apple Watch en Fitbit zijn er tal van andere merken en modellen van smartwatches die aan populariteit winnen. Samsung Galaxy Watch, Garmin smartwatches en Xiaomi Mi Band zijn slechts enkele van de vele opties die smartwatch-gebruikers tegenwoordig kunnen kiezen. Ook Huawei, een populaire fabrikant van Android telefoons, heeft een gevarieerd aanbod aan wearables.

De alsmaar toenemende populariteit van smartwatches is niet onopgemerkt gebleven. Bedrijven in tal van sectoren proberen hun activiteiten met de smartwatch te integreren en zo de gebruiksvriendelijkheid en resultaten van hun producten en productieprocessen te verbeteren. Een mooi Nederlands voorbeeld is de Vitality app van verzekeraar ASR. In de Vitality app draait het allemaal om Vitality punten. Die verdien je door je hartslag te verhogen oftewel door een workout te starten en deze via je activity tracker te tracken. Hoe meer Vitality punten je verdient, des te meer beloningen je krijgt. Dit kan gaan om bijvoorbeeld cashback of cadeaubonnen. Het uiteindelijke doel is tweeledig: aan de ene kant wordt de verzekerde uitgedaagd een gezondere levensstijl erop na te houden, aan de andere kant wordt het risico van de verzekeraar kleiner omdat hun klanten gezonder leven. Slim!

  Zo eenvoudig werkt het

 • verzekering-afsluiten-stap-1
  Stap 1
  Sluit een
  verzekering af
 • verzekering-afsluiten-stap-2
  Stap 2
  Geniet onbezorgd
  van je product
 • verzekering-afsluiten-stap-3
  Stap 3
  Schade, defect of diefstal?
  Snel online geregeld!
smartwatch-reparatie

Wat te doen bij schade?

1. Onmiddellijke stappen na schade
Apple Watch kapot? Of valschade aan je Fitbit? Bij schade aan je smartwatch is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Schakel de smartwatch uit en voorkom verdere schade.

2. Schadebeoordeling en reparatieproces
Nowinsure zal de schade aan de smartwatch beoordelen en het reparatieproces opstarten. Afhankelijk van de omvang van de schade wordt de smartwatch gerepareerd of vervangen. Dankzij het gebruiksvriendelijke klantenportaal kunnen klanten de voortgang van hun claim eenvoudig volgen en op de hoogte blijven van de status van hun smartwatch.

3. Terug in gebruik nemen van de smartwatch
Na het reparatie- of vervangingsproces kun jij weer zorgeloos je activity tracker gebruiken.

Smartwatch verzekeren? Goed idee!

Om welk merk smartwatch het ook gaat, bij Nowinsure zit je tot 12 maanden na aankoop goed wanneer je jouw smartwatch wil verzekeren. Doorloop de stappen van het aanvraagproces en zie direct je maandpremie en eigen risico. Al onze verzekeringen kunnen uitgebreid worden met diefstaldekking voor een volledige dekking.

Top 5 meest gestelde vragen

In de regel loopt uw verzekering minimaal drie maanden. Daarna wordt uw polis maandelijks automatisch verlengd met een maand.

U kunt de polis elke dag opzeggen met inachtneming van de geldende opzegtermijn van één maand.

Ja. Wij verzekeren alleen onbeschadigde producten. Om deze reden vragen wij u dan om een paar productfoto’s. Nadat u de polis hebt aangevraagd, ontvangt u een e-mail met daarin een link om de foto’s te uploaden. De productfoto’s dienen binnen 14 werkdagen toegezonden te worden. Doet u dat niet dan komt na 14 dagen de polis te vervallen.

Nadat wij uw foto’s hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

De volgende gegevens ontvangen wij graag per e-mail:

 • Foto van de voorkant van het product
 • Foto van de achterkant van het product
 • IMEI-nummer, in het geval van een smartphone
 • Serienummer, in het geval van overige producten

Nee. Betaling aan nowinsure.com kan alleen via een automatische incasso. Hiervoor geeft u een machtiging af bij het aanvragen van de verzekering. Het is niet mogelijk de premies te betalen met een acceptgiro of met een handmatige overschrijving. Hierdoor besparen we kosten en houden we uw premie laag.

Dit kan verschillen per polis. De hoogte van uw eigen risico kunt u berekenen in de calculator op onze site